top of page

Nu kan du möta Buster, Yamarin och Cross i den virtuella världen

Nu kan du utforska hela modellsortimentet av Buster, Cross och Yamarin i en ny virtuell miljö. I den finska båtleverantören, Inha Works (Inha Bruk Ab), digitala båtvärldar finns fler än 40 motorbåtar. De här båtarna kan du titta på när och var du vill via en dator, mobil enhet eller ett VR headset.


“Vi vill att de som planerar att köpa en båt ska ha möjlighet att titta närmare på alla båtar i lugn och ro, oavsett plats och tid. Vi tror att det här digitala verktyget kommer att vara både praktiskt och roligt för användarna, ” säger Artturi Niittynen, sälj- och marknadschef på Inha Works.

Alla båtar kan ses i ett 360-graders perspektiv. Vyn kan roteras åt alla håll, och visa både utsidan och insidan av båten. När du tar dig runt på de virtuella bryggorna kan du titta på 25 Buster aluminiumbåtar, 9 Yamarin-båtar och 9 Cross-båtar, som har aluminiumskrov och glasfiberdäck.


I Yamarins virtuella värld presenteras hela modellsortimentet, allt från den mindre styrpulpetbåten Yamarin 46 SC till flaggskeppet i serien, den nästan nio meter långa Yamarin 88 Day Cruiser. Vid Buster-bryggan startar du vid roddbåten Buster Mini och fortsätter sedan hela vägen till den nästan mtio meter långa och lyxiga kabinbåten, Buster Phantom Cabin, som har plats för tolv personer. Den minsta av båtarna vid Cross-bryggan är Cross 49 BR, som återfinns i klassen av multifunktionsbåtar under fem meter. Den största båten på den här bryggan är Cross 75 BR, som är över sju meter lång.


Syftet är att en kund, som planerar att köpa en ny båt, kan lära känna båten och dess funktioner i förväg, så att de kan få en känsla för hur det är att vara, röra sig och bo i båten. 3D-vyerna kan också användas för att presentera båtarna i butik.


“I den virtuella världen ligger båtarna i vattnet och du kan titta på dem från bryggan, framifrån, från sidan, ovanifrån och inifrån. Eftersom båtarna befinner sig i sin naturliga miljö blir intrycket så verklighetstroget som möjligt,” säger Niittynen.
Du rör dig i de virtuella världarna genom att klicka med musen eller trycka på pekskärmen. Olika aktivitetspunkter, i form av pilar, där du kan titta närmare på båtarna syns på bryggorna. För att få mer detaljerad information om varje båt kan du klicka på i-symbolen. När du rör markören över eller i båten, kan du titta på båtens interiör från alla vinklar.


“Den virtuella världen skapades först som ett internt verktyg för att kunna presentera och utforska nya båtkoncept. Sedan blev det naturligt att ta det vidare och att utöka det interaktiva formatet, så att även återförsäljare och kunder kan använda det,” säger Niittynen.


För närvarande är de allra första versionerna av de virtuella världarna för Buster, Cross och Yamarin lanserade. Vi hoppas samla så mycket feedback som möjligt från våra användare, och utifrån det kunna utveckla och förbättra de virtuella miljöerna så fort som möjligt.
Комментарии


bottom of page