top of page

Om

oss

Marine Maintenance Group

Marine Maintenance Group Sweden AB grundades 2005 under målsättningen att knyta ihop olika verksamhetsområden inom den marina branchen. Vi är lokaliserade i Sölvesborg, Karlshamn och Karlskrona. 

Företaget består av olika divisioner och har huvudkontor i Sölvesborg och filial i Karlshamn och Karlskrona.

Om oss ner
Vattenskoter
Båtar
BÅTFÖRSÄLJNING

Under hösten 2014 så byggde vi ut vår utställningsyta för nya och begagnade båtar, vattenskotrar och motorer och har idag totalt cirka 2000 kvm utställningsyta där vi visar båtar från Buster, Yamarin, Finnmaster, Pioner, Jeanneau samt vattenskotrar och motorer från Yamaha. Under säsong så finns det alltid ett par båtar i sjön vid vår brygga i Karlshamn för provkörning. All försäljning av båtar och vattenskotrar gör vi på vår anläggning i Karlshamn. Motorer från Yamaha, Volvo Penta samt Yanmar finns även möjlighet att köpa på våra anläggningar i Sölvesborg och Karlskrona.

Våren 2021 öppnade vi en ny utställningshall vid avfarten i Karlskrona där vi ställer ut båtar från AMT och Buster samt vattenskotrar, gummibåtar och utombordare från Yamaha.

Reservdelar & Tillbehör

Vid nyinvigningen av vår nya anläggning i Karlshamn i början på 2012 så öppnade vi också en komplett tillbehörsbutik för båtlivet, här hittar du allt du kan behöva för båten och båtlivet. Vi har reservdelar för Yamaha, Volvo Penta, Yanmar, Johnson/Evinrude, Mercury hemma i ett välsorterat lager på vår anläggning i Karlshamn. I Sölvesborg har vi sedan hösten 2013 också en komplett tillbehörsbutik för båtlivet, här hittar ni allt för båten och båtlivet. I Karlskrona byggde vi en helt ny tillbehörsbutik vintern 2016/2017 och även här finns allt ni kan önska för båtlivet. Butikskonceptet vi arbetar med är SeaSea som i dag är Sveriges största tillbehörskedja för båtlivet.

Reservdelar
Verkstad
Motorservice

Här startade verksamheten med Bengt Sandqvist i spetsen 1984, Vägga Motorservice. Här hittar vi en kompetens som är unik med en djup och lång kunskap gällande service och reparationer på Volvo Penta, Yanmar, Yamaha. Denna verksamhet och arbeten utgår från Karlshamn samt Karlskrona.

Till din hjälp finns det flera servicebilar som vi använder för att hjälpa dig. Eller kan du lägga till vid vår brygga som ligger alldeles intill vår verkstad och få den hjälp du behöver.

För att leva upp till de miljökrav som ställs på motortillverkarna sker en ständig utveckling av motorerna. Mycket handlar om bränsleförbrukning, effektivare motorer som ger mindre utsläpp som är negativa för miljön. Detta utvecklingsarbete påverkar dig som kund och oss som arbetar med motorerna. Det ställs höga krav på våra tekniker som ska arbeta med motorerna och som därför måste genomgå ett antal kurser varje år. Det handlar också om att vi som auktoriserad verkstad måste ha de specialverktyg som behövs för dessa arbeten.

Som kund ska du kunna ställa krav på att din motor servas enligt den kravspecifikation som  finns. Du har ju köpt en motor som ska uppfylla dagens miljökrav. En annan stor fördel med att låta en auktoriserad verkstad serva din motor är att motorgarantin förlängs av de flesta motorleverantörerna.

Motorservice
Vinterförvaring
IMG_20211122_210155_edited.jpg
vINTERFÖRVARING

Förvara båten inomhus, borta från väta och vind. 

I Nogersund förvarar vi fritidsbåtar upp till 65 fot i kallkallar på 10.000 kvm och varmhallar på över 3.500 kvm.
I Karlskrona har vi förvaringshallar på 2500kvm för vinterförvaring av mindre trailerdragna båtar upp till cirka 30 fot. Våra hallar är moderna med el, vatten och tryckluft och i varmhallen har vi avfuktare och uppvärmning med värmepump. Avfuktare kör vi för att skapa en skonsam miljö för båtens elsystem, elektronik och motorinstallation. Värmepump för uppvärmning var ett självklart val både när det gäller miljö och brandrisk, en brand kan få mycket förödande konsekvenser.

Hydraulisk upptagning/sjösättning

Vår hydrauliska lyftvagn är mycket skonsammare mot båten än vanliga rullvagnar och kan lyfta upp till 47 ton. Vagnen fördelar vikten jämnt över skrovet, precis som när den ligger i vattnet. Vid ett kranlyft läggs vikten bara vid banden, som dessutom trycker på skrovet i sidled.

Komplett service och verkstad

Vi utför förstklassig polering, bottenmålning, teaktvätt, konservering och service etc. allt enligt önskemål. Vi har kunniga tekniker som ser till att ett proffsigt jobb blir utfört och som har tillgång till fullutrustad verkstad för reparationsarbeten inom trä, plast och metall. Teknikerna utbildas fortlöpande och många har nautisk kompetens (skeppar-,maskin-, klass 8). Vi har en stor erfarenhet på skador och försäkringsjobb och ett nära samarbete med försäkringsbolagen.

Yrkessjöfart
yRKESSJÖFART

Verksamheten för yrkessjöfarten startade redan 1981, Christoffer Bergman är idag ansvarig för denna divisionen. Inriktningen var mot yrkesfiskare och handelsfartyg men omfattar idag även Sjöfartsverket, Kustbevakning, Marinen, SSRS m.fl. Alla arbeten utgår från Nogersund.

 

MMG Yrkessjöfart är ett varv som utför torrsättning, reparation/service, ombyggnation, nybyggnation och installation/service av marinelektronik i Nogersund hamn.

 

I våra verkstäder utför vi mekaniska och hydrauliska arbeten gällande skrov, däcksöverbygge, inredning, däcksutrustning, motorbyte/-reparation/-service mm.

 

Vi gör ständiga förändringar i våra anläggningar för att leva upp till de krav som ställs, vilket gör att vi idag är en modern anläggning.
Detta betyder att vi anpassar verkstäderna för alla yrkesgrupper.

 

Hamnen är i en utbyggnadsfas för att göra hamnen anpassad för dagens sjöfart och arbeten. Den har ett hamndjup på fem meter med kajer som klarar fartyg upp till 75 meter

Noger 3_edited_edited.jpg
Våra arbetsområden:

 

 • Däcksutrustning

Vinschar, kranar, rensmaskiner, bommar mm.

 • El

De flesta förekommande elsystem på fartyg.

 • Hydraulik

Konstruktion, tillverkning och installation.

 • Konstruktion

Motor, hydraulik, el + däcksutrustning.

 • Konsultation

Framtagning av ritningar samt konstruktionsunderlag.

 • Marinelektronik

Försäljning och installation, delar eller kompletta system. Raymarine, Garmin, Simrad, Furuno, Lowrance.

Noger 4_edited_edited.jpg
 • Motorinstallation/service

Volvo Penta, Perkins, Cummins, Caterpillar, Ford, Mitsubishi, Hunnerstedt, Noab alla tyngre motorer.

 • Nybyggnation

Skrov, däcksöverbygge i stål eller aluminium + inredning, däcksutrusning.

 • Ombyggnation

Skrov, däcksöverbygge + inredning, däcksutrustning mm.

 • Reparation/service

Skrov, däcksöverbygge, motor, hydraulik, el mm.

 • Torrsättning

Slip 240 ton 24m x 7m. Hydraulisk båtvagn 47 ton.

 • VVS

Allt förekommande VVS arbeten för fartyg.

Noger 1_edited_edited.jpg
bottom of page