top of page

Yamarin 59SC - En ny, mångsidig och rymlig Yamarin med sidokonsolYamarin lanserar ytterligare en ny båtmodell för säsongen 2023. Det senaste tillskottet till modellprogrammet är Yamarin 59 SC, en rymlig 6-metersbåt med sidokonsol. Den här praktiska, öppna båten har en riktigt tilltalande design, är enkel att gå ombord på och passar perfekt att pendla med i skärgården och längs kusten.


“Yamarin 59 SC är systermodell till vår andra nyhetslansering i år, Yamarin 59 BR. De är byggda på samma skrov, men vi har utformat dem för helt olika användningsområden. Yamarin 59 BR är en sportig fritidsbåt och 59 SC är en mer praktisk allroundbåt. 59 SC passar att köra längs kuster, i skärgårdar och stora sjöar tack vara sin sidokonsol med plats för två personer och den rymliga passagen bredvid. Den passar särskilt bra för aktivt båtfolk, som vill komma ut i skärgården, och för transport av personer och förnödenheter, samt för fiske och andra fritidsaktiviteter.” säger Yamarins marknadschef Johan Finnberg.


De rymliga sofforna i fören och aktern gör också 59 SC idealisk för att njuta av sköna, avkopplande sommardagar när båten ligger förtöjd på stranden eller i hamnen. Ryggstödet på det breda förarsätet kan också fällas föröver och förvandla aktern till en bekväm yta, där fem personer kan sitta ner och umgås. Den rymliga soffan i aktern kan också enkelt öppnas till en bekväm solbädd.


Båten har ett brett skrov och är enkel att borda från fören, sidorna och via de breda badplattformarna i aktern. Tack vara sidokonsolen är det enkelt och fritt att ta sig från fören till aktern, och det rymliga skrovet skapar mycket plats för att transportera bagage och andra föremål. Hela durken och alla insteg täcks av ett halkfritt och snyggt Softdeck, som ingår i standardutrustningen.


Akterdäcket är brett och helt plant, vilket gör det enkelt att gå ombord från bryggan även när du bär på bagage. Vattenskidbågen, som är ett tillval, fungerar också som ett handtag och stöd, och sträcker sig från fronten på motor och sedan bak längs sidorna till slutet av badplattformarna. Under badplattformen på babordssidan finns ett stuvutrymme för tampar och ankare. På styrbordssidan, under däcksluckan, finns locket till bränsletanken och bränslefiltret.


Fören har ett brett insteg och rejäla pulpits på bägge sidor, vilken gör det enkelt att gå ombord på båten från både bryggan och stranden. Det finns också gott om stuvutrymme under insteget för att förvara tampar, som du når utan att behöva öppna någon lucka. De breda delarna av akterdäcket på bägge sidor om utombordaren fungerar som bekväma badplattformar och praktiska insteg från bryggan, samtidigt som de också passar utmärkt som fiskedäck.


Gott om stuvutrymmen både i fören och aktern
Praktiska och rymliga stuvutrymmen finns både i aktersoffan och under toften i fören. Gasfjädrar gör luckorna lättare att öppna och förenklar användningen av stuvutrymmena. Ytterligare stuvutrymme finns i konsolen.


En mugghållare finns bredvid vindrutan inom bekvämt räckhåll för förarens högra hand, och grabbräcket på passagerarsidan fungerar också som hållare för två flaskor eller muggar. Fack för mindre föremål finns framför displayen och bredvid fotstödet. Smarta, mobila enheter kan laddas i handskfacket på passagerarsidan, där kan du också förvara din telefon eller surfplatta medan du laddar dem i USB-uttaget. Ett 12V-eluttag, för att till exempel driva ett bärbart kylskåp, finns på insidan av aktersoffan.


Ekonomisk och enkel att använda
Som hos alla Yamarin-båtar är skrovet designat för optimal manövrering. Det breda skrovet gör båten extremt stabil. Det kraftfullaste motoralternativet är Yamaha F115, och då uppnår båten en maxfart på cirka 37 knop.


Kombinationen av elektronisk bränsleinsprutning och en skrovdesign särskilt anpassad för Yamahas utombordare, ger en utmärkt bränsleekonomi vid marschfart. Med utombordaren, Yamaha F115LB, är bränsleförbrukningen bara 0,7 liter per nautisk mil och detta över ett brett hastighetsintervall - från 10 till över 20 knop.


Yamarin Q Smart Display med Navionics elektroniska sjökort kommer med som standard, och gör båtlivet enkelt. Yamarin Q har också en radio och du kan använda den för att streama musik från din telefon eller surfplatta. Som extrautrustning kan du välja till en Fishfinder, en radar eller en fjärrkontroll, som gör det enkelt att styra din Q Smart Display, och till exempel justera volymen medan du kopplar av i soffan.


Standardfunktioner på Q Smart Display inkluderar Q Guard, en stöldskyddstjänst, som gör att ägaren på distans kan se var båten befinner sig. Ett fabriksmonterat tillbehörskit utökar Q Guards funktionalitet till att även inkludera status på batteriet, länspumpen och motorn.


Standardutrustningen på nya Yamarin 59 SC inkluderar sittdynor, Yamarin Q Smart Display, Navionics elektroniska sjökort, hydraulisk styrning, Softdeck - halkfria däcksytor, LED-lanternor, en fast 110-liters bränsletank och Yamaha Y-COP startspärr. Som tillval finns trimplan, ekolod, en Fishfinder och Q Guard.


Det finns två tillbehörspaket som fabriksmonteras. Comfort Edition innehåller ett akterkapell och vindrutetorkare. Premium Edition innehåller ett akterkapell, vindrutetorkare, ett konsolöverdrag, ett bord, en vattenskidbåge och ett Entertainment-paket, där högtalare och en förstärkare ingår.


Yamarin 59 SC

  • Sittplatser: 6

  • Vikt: 840 kg

  • Totallängd: 5,95 m

  • Bredd: ,.25 m

  • Motorintervall: 80–115 hk

  • Rigglängd på motorn: L

  • Bränsletank: 110 l

  • Maxfart: 37 knop

  • Mest bränsleeffektiva fartintervall: 10–21 knop (0,7 liter per nautisk mil, Yamaha F115LB)

Comments


bottom of page