top of page

Nya Yamarin 60 DC – en mångsidig Day Cruiser i en populär storleksklassNya Yamarin 60 DC är en mångsidig Day Cruiser som passar perfekt för ett skönt båtliv och för transporter till och från sommarstugan. Köregenskaper i toppklass, praktiska lösningar för att optimera utrymmet och en bekväm kabin garanterar en härlig dag på sjön. Yamarin 60 DC premiärvisas på Båtmässan Göteborg 31.1.2020.


Yamarin, trendsättaren bland Day Cruisers, fortsätter att uppdatera sitt modellprogram. 60 DC är den femte modellen med den nya designen för Yamarin, som också återfinns i 88DC och 63DC samt även i de öppna båtarna 63 BR och 46SC.


Nya Yamarin 60 DC har en snygg design och en layout som gör det enkelt att ta sig fram i båten, vilket gör den perfekt anpassad för dagsutflykter för flera personer, både nybörjare och dem som har mer erfarenhet av att vara på sjön. Tack vare den flexibla öppna ytan i båten och den smarta kabinen, blir den här nya modellen väldigt rymlig och praktisk för sin storlek.


“Yamarin 60 DC har designats för par och familjer som värdesätter utmärkta köregenskaper och en praktisk layout. Day Cruisers i den här storleksklassen är ofta kundernas första båt i det här segmentet, efter att ha ägt en mindre öppen båt. Vi tror att den här nya modellen kommer, tack vare sin mångsidighet och snygga design, att bli en mycket populär båt,” säger Yamarins marknadschef Johan Finnberg.


Snygg, modern och säker

Utseendet på Yamarin 60 DC är en fortsättning på det moderna designspråk som först sågs på 88 DC, med ett strömlinjeformat skrov och svarta designdetaljer på sidorna. Badplattformarna och den öppna ytan i båten bjuder in till att utöva vattensporter, sola och bada.


Att gå ombord eller röra sig runt i båten, är säkert även för barn, tack vare den öppna och smidiga layouten samt de stora instegen och badplattformarna.

Teakdäck är standard på fördäcket och på badplattformarna. Teakdäck finns också tillgängligt för sittbrunnen, då som fabriksmonterat tillval. En teakklädd yta ökar säkerheten, förfinar utseendet och höjer komforten, den är också skön att gå barfota på och blir inte hal när den blir våt.

Praktiska öppna ytor, som gjorda för att njuta av sommarens båtliv

Den eleganta vindrutan ger ett utmärkt skydd för både förare och passagerare. Yamarin har också optimerat förarpositionen, och gjort den bekväm och säker, för att båten ska kunna manövreras på bästa sätt.


Upp till tre passagerare sitter bekvämt på aktertoften, samt att förar- och passagerarsätena helt kan vändas för att skapa en trevlig och social yta för upp till fem personer. Ett bord finns även som tillval.


Ett nytt och praktiskt soldäck, med en lösning som gör det enkelt att använda, finns tillgängligt som extrautrustning till Yamarin 60 DC. Soldäcket är fäst med gångjärn under aktertoften och viks ut ovanpå sidorna, utan att ett separat bord behövs som stöd. Soldäcket kan vara utvikt även under färd.

Bekväm kabin för två

Yamarin 60 DC har en mycket rymlig kabin för en båt i den här storleksklassen. Hela utrymmet i kabinen har optimerats, kojen har gjorts så stor som möjlig och det finns också gott om förvaringsutrymmen, också under madrassen. Kabinen är en perfekt plats för barnen att vila en stund, och den är tillräckligt rymlig för två vuxna att sova i.

Naturligt ljus och frisk luft kommer in i kabinen genom två öppningsbara skrovfönster.

Balanserade och säkra köregenskaper

Yamarin 60 DC har ett brett skrov som ökar känslan av en, på insidan, rymligare båt samtidigt som det säkerställer stabilitet och balans. Skrovet har också designats och byggts för att gå lika bra i sjön, även om lasten varierar. Precis som alla Yamarin-båtar kommer 60 DC att tilltala erfarna båtförare, samtidigt som den också är säker för nybörjare. Topphastigheten med en Yamaha F115 utombordare når upp till imponerande 38 knop.

Yamarin Q Smart Display och Yamarin App digitaliserar båtlivet

En 10-tums Yamarin Q Smart Display ingår i standardutrustningen och är praktiskt placerad precis framför föraren. Yamarin Q är ett multifunktionellt, inbyggt infotainmentsystem som kombinerar båtens alla instrument, elektroniska sjökort och användarmanualer samt styr flera digitala tillbehör, allt i en enda pekskärm. Pekskärmen är tydlig, lätt att läsa av och enkel att använda. Olika motordata från Yamahas utombordare är också fullt integrerade med Yamarin Q, som ger en enkel och tydlig översikt.

I Yamarin App finns användarmanualer för båten och motorn, samt en automatisk loggbok som sparar dina rutter och hur långt du har kört, tillsammans med bränsleförbrukning och väderinformation.


Yamarin Q för också över data om var båten befinner sig samt status på batteri- och bränslenivåer till appen.

Loggboken i Yamarin App använder GPS-datan i din mobila enhet, så den går också att använda utan Yamarin Q Smart Display. Appen kan också användas för att dela loggbokens färddata och bilder med dina vänner. Med Yamarin Q, synkroniseras positionsinformationen som är sparad i infotainmentsystemet med loggboken i appen via molntjänster.

Tekniska uppgifter:

* längd: 6,06 m

* bredd: 2,22 m

* personantal: 6

* vikt: 890 kg

* motorrekommendation: 100–115 hk

* toppfart: 38 knop (Yamaha F115)
コメント


bottom of page