top of page

Elegant Cross 57 fick en VMAX-booster

De senaste nyheter från Cross-båtar är de sportiga Cross 57 VMAX, som får nu extra kraft för 2023 från de högpresterande Yamaha V MAX SHO -utombordsmotorn.
Utrustningen på VMAX Edition är omfattande. Utöver utombordaren Yamaha V MAX SHO den inkluderas också en vattenskidbåge, ett Entertainment-paket med förstärkare och högtalare samt Softdeck-durk och ett förtöjningspaket. Softdeck av polyetenskum (PE) har ett snyggt utseende och en ytbehandling som gör det säkert och halkfritt att gå på även när det är vått. Det är också enkelt att underhålla och känns skönt under bara fötter.

Ett helt nytt tillbehör är ett säkerhetssystem Q Guard gör det möjligt att ha koll på sin båt på distans. Det fabriksmonterade tillbehörskitet utökar Q Guards funktionalitet så det även visar status på batteriet, länspumpen och motorn.

VMAX Edition ger även båten ett utseende som skiljer sig från standardmodellen med den speciella röd-svarta VMAX-foliering och dekaler samt VMAX-designen på utombordaren. Knapar, räckena och stålram runt vindrutan är elegant svarta.

Cross 57 VMAX har en total längd på 5,66 meter. Det robusta aluminiumskrovet, tillsammans med det bekväma glasfiberdäcket skapar en hållbar och stilig helhet. Båten har en praktisk sittbrunn med skyddade och bekväma sittplatser för fem personer, vilket gör båtutflykterna till ett nöje.


Bra acceleration, utmärkt bränsleekonomi vid marschfart


Hjärtat i specialmodellen är den 4-cylindriga, 4-taktsmotorn Yamaha V MAX SHO. Yamaha VF115LA är en 1,8 liters motor med 16 ventiler och 115 hästkrafte. Yamaha V MAX SHO ger bättre acceleration och högre topphastighet än standardmotorerna. En bättre prestanda är en fördel, särskilt när båten är tyngre lastad, med till exempel en större besättning eller med extra mycket fiskeutrustning monterad. Avancerade motorer är också mycket ekonomiska. Motorn har elektronisk bränsleinsprutning (EFI) för enkel start, bättre förbränning och låga avgasutsläpp.
En kraftfull 35 A trefasladdare laddar effektivt batterierna även vid låga hastigheter. Säkerheten förbättras ytterligare med startspärren, Yamaha Y-COP, och en fabriksmonterad låsbult till motorn.

Cross Q 10" infotainmentsystemet kommer som standard på Cross 57 VMAX. Utöver Navionics-sjökort och elektronisk navigation innehåller Cross Q alla båtens instrument, användarmanualer, instruktionsvideos, lokal väderinformation, radio och internetuppkoppling. Cross Q är också helt integrerat med Yamahas utombordare och indikerar när service behövs.

Cross Q kan också kompletteras med en mängd olika tillbehör som ett ekolod, en högprecisions Fishfinder, en AIS-mottagare och en fjärrkontroll.

En separat stereo krävs inte, eftersom Cross Q kan även streama musik från någon av dina anslutna enheter, exempelvis din smartphone. Det går också att komma åt all båtdata och loggboken via Cross App, även när du inte är i närheten av din båt.

I standardutrustningen ingår hydraulisk styrning, akterkapell, offshore-säten ja fast mellandör. Ytterligare utrustning finns, t.ex. solbädd och hamnpresenning.Cross 57 BR VMAX Edition 2023 – Tekniska data och utrustning


  • Motor: Yamaha VF115LA V MAX SHO

  • Längd 5,66 m

  • Bredd 2,17 m

  • Vikt 680 kg (utan motor)

  • Max. antal personer 6

  • Bränsletanksvolym 107 l

  • VMAX standard utrustning: Cross Q10 smart display, elektroniska Navionics sjökort, högtalare och förstärkare, akterkapell, vattenskidbåge, Softdeck, förtöjningspaket, VMAX-foliering och dekaler

  • Fabriksmonterad utrustning: Q Guard, trimplan, Fishfinder, AIS-mottagare

  • Tillbehör: blant annet havnepresenning, Cross Q fjärrkontroll, solbädd, bord

Comments


bottom of page