top of page

Solid och stabil Den oerhört kraftfulla motorn har styvt cylinderblock och cylinderhuvud i gjutjärn. Detta ger hög tillförlitlighet och hållbarhet på lång sikt.

Unikt marint vridmoment D13-motorn kan vid behov leverera 1 000 hk, och klarar att stå emot enorma krafter. Kolvar, kamaxlar, insprutare och kylsystem bidrar alla till det förstklassiga förhållandet mellan effekt och vikt.

Mångsidig båtkonstruktion Trots sin höga effekt och slagvolym är D13 extremt kompakt, vilket gör att båttillverkarna kan optimera den invändiga arkitekturen utan att behöva offra åtkomligheten vid underhåll.

Längre räckvidd Det avancerade bränsleinsprutningssystemet bidrar till att göra motorn ytterst bränsleeffektiv. Styrenheten övervakar en mängd olika parametrar, vilket minskar den totala bränsleförbrukningen och ger en längre räckvidd.

Electronic vessel control Volvo Penta EVC (Electronic Vessel Control) innebär fullständig integrering av motorn, transmissionen och elektroniken, med det unika urvalet av tillval, till exempel enspaksläge, farthållare och Glass Cockpit. E-Key är standard.

Yacht series support Supporttjänsten är tillgänglig dygnet runt och hjälper båtägare att maximera sin tid ute på vattnet. För båtar med Volvo Penta D13 i dubbel-, trippel- eller kvadrupelinstallationer erbjuder vi ett exklusivt prioriterat service- och supportprogram utan kostnad.

Volvo Penta D13
Solid och stabil motor
Volvo Penta D13 är en rak 6-cylindrig dieselmotor med högtrycksinsprutningssystem, överliggande kamaxel och twin-entry-turbo med vattenkylt avgasgrenrör. Den här starka och mycket effektiva motorn ger utmärkt tillförlitlighet, lång räckvidd och låga utsläppsnivåer. D13 har ett förstklassigt förhållande mellan effekt och vikt, vilket i sin tur resulterar i utmärkt komfort och tillförlitlighet och en längre räckvidd.

Från 1.369.000 kr