top of page

PROUDLY MADE IN FINLAND

Företaget är grundat 1987, de första 20 åren tillverkade och utvecklade AMT högklassiga båtar som underleverantör. Viljan att utveckla egna modeller växte hela tiden och 2006 beslöt sig både konstruktörer och produktionen för att starta utvecklingen av ett helt egen line-up.

Man ville utnyttja den långa erfarenheten, de gedigna kunskaperna av produktion och produktutveckling genom att introducera marknadens högklassigaste båtar i 5-6 metersklassen. Förutom detta skulle båtarna vara fullt utrustade redan från fabriken, så att tröskeln för att skaffa ett fungerande båtpaket skulle bli klart lägre en tidigare.

Alla möjligheter för att utveckla ett helt nytt båtmärke fanns till hands. AMT hade en klar vision om vad som komma skall. Konstruktörerna och produktionen hade över 30 års och 30.000 båtars erfarenhet och väntade nu väl motiverade på tillfället att få skapa något helt nytt och eget.

Två toppmoderna fabriker i Kontiolahti stod färdiga med en total årskapacitet på 1.600 båtar.

2006 började ett nytt kvalitetstänkande i praktiken, AMT introducerade fem helt nya modeller. Den nya vågen av kvalitetsbåtar hade skapats – AMT var redo att visa vägen för båtindustrin.

AMT_165BR_4.jpg
bottom of page